Master your Minecraft
 
 

Special Offers see all

Enter to WIN a $100 Credit

Subscribe to PowellsBooks.news
for a chance to win.
Privacy Policy

Tour our stores


    Recently Viewed clear list


    Best Books of the Year | December 7, 2014

    Gigi Little: IMG Best Kids' Books of 2014



    No, I'm sorry, it's impossible. The best kids' books of 2014? The best? Can't do it. There have been entirely too many exceptional examples of the... Continue »
    1. $11.87 Sale Board Book add to wish list

      Countablock

      Christopher Franceschelli and Peskimo 9781419713743

    spacer

This item may be
out of stock.

Click on the button below to search for this title in other formats.


Check for Availability
Add to Wishlist

Fruits Basket #06

by

Fruits Basket #06 Cover

ISBN13: 9781591826088
ISBN10: 159182608x
All Product Details

 

 

Author Q & A

Technically NOT a review, but we thought you might enjoy this quickie interview with Fruits Basket manga editor, Jake Forbes:

Question 1: What does 'Fruits Basket' mean and why is it important to the story?

Answer: Fruits Basket is the name of a game from Tohru Honda's childhood which is symbolic for her character. It's a pretty touching scene from volume 1 and I don't want to spoil it ... I hope you don't mind!

Question 2: Is the story of the Rat and the Cat true?

Answer: According to the legend, the Rat tricked the Cat to take his place at the Zodiac banquet. (Poor cat-san!) You can imagine the cat was pretty upset when he found out. This bitter rivalry lives on in the possessed Sohma family members.

Question 3: Do the characters exhibit personality traits consistent with the zodiac animals they turn into?

Answer: Yup! See if you can guess who is who before Tohru finds out.

Question 4: Which of the zodiac animals are you? Do you feel that it best describes your personality? Please explain.

Answer: I'm a snake. Hiss! They're supposed to be beautiful, romantic and clever — who am I to argue? Like a snake, I also eat rodents whole — huh? That's not part of the zodiac traits? D'oh! I guess I'm just weird.

Question 5: How did Tohru get the 'onigiri' nickname? Do you feel it reflects her personality?

Answer: The onigiri is a metaphor for Tohru's character on several levels. And it's not because she's wrapped in seaweed and a convenient snack food. You'll find out in the manga!

Question 6: If you were Tohru and discovered the Sohma family secret, would you:
A) Keep their secret and quietly go about your business.
B) Run away!
C) Other: explain.
D) Sell tickets and put the family on display.

Answer: I'm tempted to go with D, but I wouldn't want to risk pissing of Akito. He's got a NASTY temper. B. Definitely B.

Question 7: What does the term 'Yankee' mean in Japanese?

Answer: Yankee is a term for a female gangster. They wear long skirts and die their hair. One of Tohru's best friends, Uo-chan, is a kind-hearted yankee. As Tohru isn't one to stand up to bullies, it's a good thing she has such an imposing friend watching her back.

Question 8: If you could be any character, who would you be?

Answer: Definitely Shigure. He's got a great attitude and he gets to stand back from the drama of the series and manipulate things from the sidelines. And he's a writer. Sitting at home in a kimono, tossing out a smutty novel or two to pay the bills while you work on your next masterpiece — that's the life!

Question 9: What is your favorite color? What is the capital of Assyria?

Answer: Red. No, BLUE! AAAaaaaaaghhhhhh!

Question 10: What is best in life?

Answer: Seeing the latest Lord of the Rings movie for the first time! But as that that won't happen again, I guess I'd have to say reading a good book in a comfy chair.

What Our Readers Are Saying

Add a comment for a chance to win!
Average customer rating based on 2 comments:

angelgirlstar224, September 11, 2008 (view all comments by angelgirlstar224)
Me and my firend (COFFEEGIRL14 ) love this book it is fun and romantic (( no not really)! <3
Was this comment helpful? | Yes | No
(1 of 6 readers found this comment helpful)
robynlangner, July 16, 2007 (view all comments by robynlangner)
these books are soo amazing!! they are really funny and when i read them i just want to keep reading and reading!! =]=]
Was this comment helpful? | Yes | No
(1 of 2 readers found this comment helpful)
View all 2 comments

Product Details

ISBN:
9781591826088
Author:
Aoki, Yuya
Publisher:
TokyoPop
Illustrator:
Takaya, Natsuki
Author:
Takaya, Natsuki
Subject:
Comic books, strips, etc.
Subject:
Family
Subject:
Children's 12-Up - Fiction - Fantasy
Subject:
Fantasy - General
Subject:
Graphic Novels - Manga
Subject:
Manga - General
Subject:
Magic
Subject:
Graphic Novels
Edition Description:
Paperback
Series:
Fruits Basket
Series Volume:
06
Publication Date:
20041214
Binding:
Paperback
Grade Level:
General/trade
Language:
English
Illustrations:
Y
Pages:
208
Dimensions:
7.42x5.02x.65 in. .43 lbs.
Age Level:
13-17

Related Subjects


Children's » Comics and Graphic Novels » General
Fiction and Poetry » Graphic Novels » Manga
Fiction and Poetry » Graphic Novels » Manga » General

Fruits Basket #06
0 stars - 0 reviews
$ In Stock
Product details 208 pages TokyoPop - English 9781591826088 Reviews:
"Synopsis" by , Orphaned teen Tohru Honda is taken in by the mysterious Sohma family, who invite Tohru to stay in their house in exchange for cooking and cleaning. Everything goes well until she discovers the Sohma family's secret.
spacer
spacer
  • back to top

FOLLOW US ON...

     
Powell's City of Books is an independent bookstore in Portland, Oregon, that fills a whole city block with more than a million new, used, and out of print books. Shop those shelves — plus literally millions more books, DVDs, and gifts — here at Powells.com.